Beus konyhája

Cseresznyeragus pite

Hozzávalók:

  1. 30 dkg liszt
  2. 20 dkg margarin
  3. 2 ek tejföl
  4. 1 csipet só
    2 ek nádcukor
  5. A cseresznyeraguhoz:
  6. Vanília kivonat
  7. 1 mk fahéj
  8. 5 ek  nádcukor
  9. Fél kg kimagozott cseresznye
    1 cs vaníliás pudingpor
    Fél csg dzsemfix
     
    A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe teszem, amíg elkészül a ragu.
  10. A cseresznyét a nádcukorral, és a fűszerekkel felteszem főni,  a pudingport és a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen.
  11. A tésztát kétfelé veszem 2/3 és 1/3 arányban.
  12. A nagyobb részt sütőpapíros tepsibe nyújtom, villával sűrűn megszurkálom, majd előmelegített sütőben 180 fokon elősütöm, kb 15 percig.
  13. Ezután kiveszem a sütőből, rákenem a kihűlt cseresznyés tölteléket, és a megmaradt tésztából rácsokat készítek a tetejére.

Ezután visszateszem a sütőbe, és készre sütöm, kb 20-25 percig. 

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!