Régen egy újságban találtam ezt a receptet, nyáron nagyon gyakran készítem. Szeretem, mert nem kell sütni a nagy melegben, hűsítő, könnyed nyári finomság.
Megéri kipróbálni.
Hozzávalók:
200 g babapiskóta
1 dl tejszín
lekvár
gyümölcsök ízlés szerint (kipróbáltam már erdein kívül meggyel, cseresznyével, eperrel, málnával)
2 csomag vanília pudingpor
1 liter tej
3-4 ek cukor
Az egy csomag babapiskóta felét lekenjük lekvárral (amilyet szeretünk). Jénaiba tesszük le egy sorban, alá öntünk egy kis tejszínt. Megpakoljuk gyümölcsökkel, én most erdeit használtam. Két csomag vaníliás pudingot megfőzunk 1 liter tejjel, felét ráöntjük a gyümölcsös piskótára.
Erre még egy réteg lekent piskóta jön, gyümölcs és puding…
Majd végezetül ismét gyümölcs,jó sok. Mivel a gyümölcs kissé savanyú volt, tetejére szórtam még egy kis gyümölcscukrot.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: