Ebben a lángosban az a nagyszerű, hogy egyszerre dupla adagot is készíthetünk, így a hűtőben is tárolhatjuk. Ha vendégek érkeznek, vagy gyorsan vacsorát szeretnénk, csak elővesszük, kisütjük… Akár tölthetjük is, ha kedvünk van hozzá, kolbásszal, zsírjára sütött szalonnával, hagymával, bolognai szósszal… Én fokhagymásan, tejföllel és sajttal kínáltam.
Én kenyérsütőben dagasztom be, tehát még ezzel sem veszítek időt.. Szuper agy volt, aki ezt a gépet kitalálta 🙂
Hozzávalók:
500 g liszt
1 csg élesztő
2,5 dl tej
1,5 dl tejföl
1,5 tk só
olaj
- A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk.
- Nagy pogácsaszaggatóval, vagy akár egy nagyobb bögrével szaggatjuk, széthúzogatjuk vékonyra, majd forró olajban kisütjük.
- Annyit készítünk, amennyi elfogy, a maradékot 2-3 napig a hűtőben tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: