Beus konyhája

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • Fél kg kelkáposzta
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk fokhagyma granulátum vagy friss fokhagyma
  • 2-3 db nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • kevés liszt
  • 1 nagy csomag virsli (10-12 db-os)
  • 1,5 dl tejföl
  • só, bors, majoranna, petrezselyem

Az összevágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát és a kis kockára vágott burgonyát, sárgarépát. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és petrezselyemmel, felengedjük vízzel.

Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel behabarjuk és összeforraljuk. A megpirított virsliket a leveshez tesszük, azzal is átforraljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!