Hozzávalók:
- Fél kg kelkáposzta
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk fokhagyma granulátum vagy friss fokhagyma
- 2-3 db nagyobb burgonya
- 1 dl olaj
- kevés liszt
- 1 nagy csomag virsli (10-12 db-os)
- 1,5 dl tejföl
- só, bors, majoranna, petrezselyem
Az összevágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát és a kis kockára vágott burgonyát, sárgarépát. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és petrezselyemmel, felengedjük vízzel.
Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel behabarjuk és összeforraljuk. A megpirított virsliket a leveshez tesszük, azzal is átforraljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: