Beus konyhája

Fahéjas-szilvás pite

A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl bögrét használtam. A tepsi 25×35 cm-es.

Hozzávalók:

2 bögre tönkölyliszt

1 bögre nádcukor

2 tojás

1 csg sütőpor 

1 bögre tejföl

20 dkg vaj

Tetejére ízlés szerint szilva (kb. 30 dkg)

1 tk fahéj és 5 dkg nádcukor keveréke 

A vajat mikroban felolvasztjuk, összekeverjük a hozzávalókkal, majd sütőpapíros tepsibe öntjük, tetejét az előkészített, negyedbe vagy félbe vágott szilvával kirakjuk.

Az egészet megszórjuk fahéjas nádcukor keverékével és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet (tűpróbáig) sütjük.

Nagyon finom, puha, omlós sütink lesz még másnap is –  ha marad! 😀

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!