A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl bögrét használtam. A tepsi 25×35 cm-es.
Hozzávalók:
2 bögre tönkölyliszt
1 bögre nádcukor
2 tojás
1 csg sütőpor
1 bögre tejföl
20 dkg vaj
Tetejére ízlés szerint szilva (kb. 30 dkg)
1 tk fahéj és 5 dkg nádcukor keveréke
A vajat mikroban felolvasztjuk, összekeverjük a hozzávalókkal, majd sütőpapíros tepsibe öntjük, tetejét az előkészített, negyedbe vagy félbe vágott szilvával kirakjuk.
Az egészet megszórjuk fahéjas nádcukor keverékével és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet (tűpróbáig) sütjük.
Nagyon finom, puha, omlós sütink lesz még másnap is – ha marad! 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: