Beus konyhája

Baconos-tejszínes húsos mártással sütött kagylótészta

 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg kockázott bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 50 dkg darált hús (ez éppen sertés)
  • 50 dkg kagylótészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 1,5 dl tejszín

A bacont zsírjára jól megpirítom, lehúzom a tűzről, hozzáadom a vöröshagymát, vigyázva, nehogy megégjen. 1-2 percet dinsztelem együtt, majd hozzáadom a darált húst, melyet fehéredésig párolok, hozzáadom a fűszereket, és addig hagyom a tűzön – néha megkeverve – amíg a leve elpárolog. Végül hozzáadom a tejszínt, és átforralom vele.

A tésztát kifőzöm, hozzákeverem a húsos ragut, tűzálló tálba teszem, tetejére sajtot reszelek, és betolom a 200 fokos sütőbe, míg a sajt picit megpirul. Nem szabad kiszárítani!

Egyszerű, finom, nem a hagyományos rakott tészta ízvilág.

Jó étvágyat hozzá!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!