Hozzávalók:
- 30 dkg kockázott bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma finomra aprítva
- 50 dkg darált hús (ez éppen sertés)
- 50 dkg kagylótészta
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 1,5 dl tejszín
A bacont zsírjára jól megpirítom, lehúzom a tűzről, hozzáadom a vöröshagymát, vigyázva, nehogy megégjen. 1-2 percet dinsztelem együtt, majd hozzáadom a darált húst, melyet fehéredésig párolok, hozzáadom a fűszereket, és addig hagyom a tűzön – néha megkeverve – amíg a leve elpárolog. Végül hozzáadom a tejszínt, és átforralom vele.
A tésztát kifőzöm, hozzákeverem a húsos ragut, tűzálló tálba teszem, tetejére sajtot reszelek, és betolom a 200 fokos sütőbe, míg a sajt picit megpirul. Nem szabad kiszárítani!
Egyszerű, finom, nem a hagyományos rakott tészta ízvilág.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: