Beus konyhája

Brassói aprópecsenye szűzpecsenyéből

 

Hozzávalók:

50 dkg szűzpecsenye

15 dkg kockázott szalonna

1 kg burgonya

Só, bors, pirospaprika, petrezselyem

5-6 gerezd fokhagyma

A húst felszeletelem kb fél centisen, majd a szeletekből még kisebbre szeleteket vágok. 

A krumplit is hasonlóan szeletelem fel, majd forró olajban kisütöm.

A szalonnát zsírjára sütöm, majd ráteszem a felkockázott húst. Ha kifehéredik és levet enged, sózom borsozom. A húst is zsírjára sütöm, lehúzom a tűzről, belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát, és épp csak annyira teszem vissza, hogy kicsit összesüljön, nem többre, mert megkeseredik. A húsnak épp annyi idő kell, hogy megpuhuljon, amíg elfő a leve, nagyon finom lesz így!

Tálaláskor a tányérban a sült krumpli tetejére halmozom a húst, petrezselymet szórok rá és pirospaprikát, és rányomok még egy gerezd fokhagymát is. 

Jo étvágyat!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!