Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye
15 dkg kockázott szalonna
1 kg burgonya
Só, bors, pirospaprika, petrezselyem
5-6 gerezd fokhagyma
A húst felszeletelem kb fél centisen, majd a szeletekből még kisebbre szeleteket vágok.
A krumplit is hasonlóan szeletelem fel, majd forró olajban kisütöm.
A szalonnát zsírjára sütöm, majd ráteszem a felkockázott húst. Ha kifehéredik és levet enged, sózom borsozom. A húst is zsírjára sütöm, lehúzom a tűzről, belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát, és épp csak annyira teszem vissza, hogy kicsit összesüljön, nem többre, mert megkeseredik. A húsnak épp annyi idő kell, hogy megpuhuljon, amíg elfő a leve, nagyon finom lesz így!
Tálaláskor a tányérban a sült krumpli tetejére halmozom a húst, petrezselymet szórok rá és pirospaprikát, és rányomok még egy gerezd fokhagymát is.
Jo étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: