Hozzávalók:
250 g liszt
70 g nádcukor
7 g sütőpor
200 g vaj
2 tojás sárgája
Csipetnyi só
Töltelék:
1 kg alma
Fél csomag vaníliás pudingpor
Ízlés szerint (az alma édességétől is függ) nádcukor
Fahéj, citromhéj, vanília kivonat ízlés szerint
A lisztet összekeverjük a sütőporral, nádcukorral, csipet sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk. Teszünk hozzá két tojás sárgáját, és egyneművé gyúrjuk.
A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük. Lábasban teszünk hozzá cukrot, fahéjat, vaníliát, citromhéjat és megpároljuk. Ha nagyon leveses az alma, fél csomag vaníliás pudingport is hozzákeverünk.
A tésztából két lapot nyújtunk, egyiket vajazott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszúrkáljuk, rákenjük a tölteléket, majd ráfektetjük a másik kinyújtott lapot is.
Villával ennek is megszurkáljuk a tetejét, és 200 fokos sütőbe világos színűre sütjük.
Tetejére porcukrot szórunk, kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: