Beus konyhája

Almás pite

 

Hozzávalók:

250 g liszt

70 g nádcukor

7 g sütőpor

200 g vaj

2 tojás sárgája

Csipetnyi só

Töltelék:

1 kg alma

Fél csomag vaníliás pudingpor

Ízlés szerint (az alma édességétől is függ) nádcukor

Fahéj, citromhéj, vanília kivonat ízlés szerint

A lisztet összekeverjük a sütőporral, nádcukorral, csipet sóval, majd a vajjal elmorzsoljuk. Teszünk hozzá két tojás sárgáját, és egyneművé gyúrjuk.

A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük. Lábasban teszünk hozzá cukrot, fahéjat, vaníliát, citromhéjat és megpároljuk. Ha nagyon leveses az alma, fél csomag vaníliás pudingport is hozzákeverünk.

A tésztából két lapot nyújtunk, egyiket vajazott-lisztezett tepsibe fektetjük, megszúrkáljuk, rákenjük a tölteléket, majd ráfektetjük a másik kinyújtott lapot is.
Villával ennek is megszurkáljuk a tetejét, és 200 fokos sütőbe világos színűre sütjük. 
Tetejére porcukrot szórunk, kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!