Beus konyhája

Sárgabarackos kevert sütemény

Bár most még nincs itt a szezonja, de nagyon finom sütemény. Egy pályázathoz kutattam fel, és eszembe jutott a fahéj és a sárgabarack illata, ahogy belengte a konyhát. A bögrém (mérőpoharam) 2,5 dl-es.

Hozzávalók:

2,5 bögre liszt

4 db L-es méretű tojás

3/4 bögre nádcukor

1 csg sütőpor

4 dl tejföl vagy natúr joghurt

3/4 bögre étolaj

Tetejére:

Kb. 60 dkg sárgabarack (hámozva)

Fahéjas barnacukor

Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetején eloszlatjuk a barackot és bőven megszórjuk a fahéjas cukorral.

200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (fél óra biztosan kell neki).

Amikor kihűlt, felszeleteljük. Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!