Hozzávalók:
12 dkg vaj
15 dkg liszt
Csipetnyi só
2 db tojás
2,5 dl víz
Olaj a sütéshez
Fahéjas nádcukor a meghempergetéshez
Csokiöntet:
20 dkg csokoládé (én most fehércsokit használtam)
4 dkg vaj
2,5 dl tejszín
A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg egynemű lesz és elválik az edény falától.
Levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
Olyan tésztát kapunk, mint a képviselőfánk tésztája.
Az elkészült tésztát habzsákba kanalazzuk. Forró olajba kb. 10 cm-es rudakat nyomunk és aranybarnára sütjük őket.
Még forrón beleforgatjuk a fahéjas cukorba, csokiöntettel tálaljuk.
A csokiöntetnek a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a puha vajat, majd amikor felolvadt benne, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt is. Tejszínből lehet többet is használni, ízlés szerint.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: