Beus konyhája

Churros (spanyol fánk)

Hozzávalók:

12 dkg vaj

15 dkg liszt

Csipetnyi só

2 db tojás

2,5 dl víz

Olaj a sütéshez

Fahéjas nádcukor a meghempergetéshez

Csokiöntet:

20 dkg csokoládé (én most fehércsokit használtam)

4 dkg vaj

2,5 dl tejszín

A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg egynemű lesz és elválik az edény falától.

Levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.

Olyan tésztát kapunk, mint a képviselőfánk tésztája.

Az elkészült tésztát habzsákba kanalazzuk. Forró olajba kb. 10 cm-es rudakat nyomunk és aranybarnára sütjük őket.

Még forrón beleforgatjuk a fahéjas cukorba, csokiöntettel tálaljuk.

A csokiöntetnek a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a puha vajat, majd amikor felolvadt benne, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt is. Tejszínből lehet többet is használni, ízlés szerint.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!