Beus konyhája

Vajas csavart kalács

 

 

 

Hozzávalók:

60 dkg liszt

2 tojás 

12 g instant élesztő 

3 ek olvasztott vaj

1 ek nádcukor

3 dl langyos tej

1 tk só 

10 dkg vaj

1 tojás a lekenéshez

A hozzávalókból elkészítjük a kelt tésztát, majd 6 cipóra osztjuk.

A vajat 5 adagra elosztjuk, majd a cipókat egyesével kinyújtjuk és megkenjük a puha vajjal. A legfelső tésztára már nem kenünk vajat.

Ha ezzel megvagyunk, 7 csíkra vágjuk a tésztánkat.

A csíkokat megcsavarjuk és csiga alakban feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt formába tesszük. Mivel most húsvétra készítettem, színes, főtt tojás is került bele dísznek, ezzel együtt sütöttem.

Hideg sütőben kezdjük el sütni, kb. 30-40 percig 190 fokon, szép aranybarnára.

A vajtól nagyon finom íze lesz és még másnap is nagyon puha, omlós! 

Jó étvágyat hozzá!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!