Beus konyhája

Fehércsokis tejbegríztorta pirosbogyós gyümölcsszósszal és házi karamellöntettel

Hozzávalók 12 szeletes Zila formához:

1 liter tej

40 dkg búzadara

20 dkg vaj

20 dkg nádcukor 

1 csomag fehércsokis pudingpor

10 dkg fehércsokoládé 

Gyümölcsöntethez:

20 dkg piros bogyósgyümölcs

3 dl almalé

2 ek nádcukor

1 csomag vaníliás pudingpor

Karamell:

20 dkg nádcukor

0,5 dl víz 

2 dl cukrozatlan sűrített tej

A torta alapot előző nap készítjük el.

A tejben megfőzzük a darát a tejben kikevert pudingporral, majd még forrón hozzáadjuk a cukrot, a feldarabolt vajat és fehércsokit. Nagyon sűrű masszát kapunk.

A tortaformát formaleválasztóval alaposan befújjuk, majd a masszát egyenletesen elsimítjuk benne. Egy éjszaka hűtjük.

 

 

 

 

 

 

 

A gyümölcsszószhoz a gyümölcsöket egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 2 dl almalevet, felforraljuk. A vaníliás pudingport 1 dl almalével simára keverjük, majd a gyümölcshöz öntjük. Ha szükséges, tudjuk még almalével higítani.

A kihűtött tortánkat tortatálra borítjuk, és a szószt szépen belekanalazzuk a résekbe, díszíthetjük is.

A karamellhez a cukrot a vízzel feltesszük főni. Amikor a víz elpárolgott és elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd azzal is főzzük, míg elég sűrű nem lesz. Én nagyjából 30 perc alatt készültem el vele. Kicsit hűtjük, majd a kész tortát a csorgatjuk. Ez nagyobb mennyiség, mint amit a torta elbír, külön is szervírozhatunk hozzá, de hűtőben eláll pár napig, kitűnő fagyiöntet. 🙂

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!