Hozzávalók 12 szeletes Zila formához:
1 liter tej
40 dkg búzadara
20 dkg vaj
20 dkg nádcukor
1 csomag fehércsokis pudingpor
10 dkg fehércsokoládé
Gyümölcsöntethez:
20 dkg piros bogyósgyümölcs
3 dl almalé
2 ek nádcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
Karamell:
20 dkg nádcukor
0,5 dl víz
2 dl cukrozatlan sűrített tej
A torta alapot előző nap készítjük el.
A tejben megfőzzük a darát a tejben kikevert pudingporral, majd még forrón hozzáadjuk a cukrot, a feldarabolt vajat és fehércsokit. Nagyon sűrű masszát kapunk.
A tortaformát formaleválasztóval alaposan befújjuk, majd a masszát egyenletesen elsimítjuk benne. Egy éjszaka hűtjük.
A gyümölcsszószhoz a gyümölcsöket egy lábasba tesszük, hozzáöntünk 2 dl almalevet, felforraljuk. A vaníliás pudingport 1 dl almalével simára keverjük, majd a gyümölcshöz öntjük. Ha szükséges, tudjuk még almalével higítani.
A kihűtött tortánkat tortatálra borítjuk, és a szószt szépen belekanalazzuk a résekbe, díszíthetjük is.
A karamellhez a cukrot a vízzel feltesszük főni. Amikor a víz elpárolgott és elkezd sűrűsödni, hozzáadjuk a sűrített tejet, majd azzal is főzzük, míg elég sűrű nem lesz. Én nagyjából 30 perc alatt készültem el vele. Kicsit hűtjük, majd a kész tortát a csorgatjuk. Ez nagyobb mennyiség, mint amit a torta elbír, külön is szervírozhatunk hozzá, de hűtőben eláll pár napig, kitűnő fagyiöntet. 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: