Beus konyhája

Sushi (Maki)

Hozzávalók:

20 dkg sushi rizs

3,5 dl víz

60 ml rizsecet

Töltelék (amit most én használtam):

Füstölt makrélafilé (lehet lazac is)

Japán omlett (a tojást pici sóval és kevés szójaszósszal keverjük ki, majd omlettként megsütjük)

3 db nori lap

Wasabi

Gyömbér

Ízesített szójaszósz

A rizst elvileg 7-szer kell megmosni, de akkor jó, amikor már átlátszó vizet öntünk le róla.

15 percig főzzük a vízben fedő alatt, majd levesszük a tűzről és még 15 percet pihentetjük.

 Közben csíkokra vágjuk a töltelékeket, majd a rizshez keverjük a rizsecetet.

Bambuszrolóra teszünk egy nori lapot fényes felével lefelé és nedves kézzel eloszlatjuk a rizst rajta.

1/3 résznél a rizsre fektetjük a tölteléket, majd a roló segítségével szorosan feltekerjük.

 Éles késsel egyformára szeleteljük, wasabival, gyömbérrel, szójaszósszal tálaljuk.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!