Hozzávalók:
20 dkg sushi rizs
3,5 dl víz
60 ml rizsecet
Töltelék (amit most én használtam):
Füstölt makrélafilé (lehet lazac is)
Japán omlett (a tojást pici sóval és kevés szójaszósszal keverjük ki, majd omlettként megsütjük)
3 db nori lap
Wasabi
Gyömbér
Ízesített szójaszósz
A rizst elvileg 7-szer kell megmosni, de akkor jó, amikor már átlátszó vizet öntünk le róla.
15 percig főzzük a vízben fedő alatt, majd levesszük a tűzről és még 15 percet pihentetjük.
Közben csíkokra vágjuk a töltelékeket, majd a rizshez keverjük a rizsecetet.
Bambuszrolóra teszünk egy nori lapot fényes felével lefelé és nedves kézzel eloszlatjuk a rizst rajta.
1/3 résznél a rizsre fektetjük a tölteléket, majd a roló segítségével szorosan feltekerjük.
Éles késsel egyformára szeleteljük, wasabival, gyömbérrel, szójaszósszal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: