Beus konyhája

Parmezános csirkemell mozzarellával és paradicsomos spagettivel

Hozzávalók:

600 g csirkemell
 
Panírhoz:
3 db tojás
Liszt
Zsemlemorzsa (Cornito panírmorzsát használtam)
1 citrom reszelt héja
100 g reszelt parmezán
1 tk szárított oregánó
Pár szál friss kakukkfű aprítva
Bors
Olaj a kisütéshez
 
Paradicsomszósz:
1 liter házi paradicsom (vagy bolti sűrített)
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek olvasztott zsír
1 tk fokhagyma granulátum
1 tk oregánó
Fél tk kakukkfű (én frisset használtam)
Kis szál rozmaring (szárított is jó)
1 tk só
1 tk 1:4 édesítőszer
Ízlés szerint fekete olajbogyó
250 g mozzarella sajt
 

A csirkemell filét szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk és állni hagyjuk.

A panír hozzávalóit összekeverjük és a szokásos módon (liszt, tojás, fűszeres zsemlemorzsa) bepanírozzuk a húst.

Forró olajban kisütjük a szeleteket, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot és sütőpapíros tepsibe helyezzük egymás mellé a szeleteket.

Feltesszük a tésztavizet, kifőzzük a tésztát, félretesszük.

Elkészítjük a paradicsomszószt.

     

        

Az apróra vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, majd hozzáöntjük a paradicsomot. Ezután fűszerezzük és nagyon kis lángon kb. 10 percig rotyogtatjuk, hozzáadjuk az olajbogyót, majd ezt is félretesszük.

A tepsibe felsorakoztatott húsok tetejére szeletelt mozzarella sajtot teszünk, aki szereti még felkarikázott olajbogyót is tehet rá. Előmelegített sütőbe tesszük addig, amíg a sajt ráolvad, és tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!