Hozzávalók:
Húsgombóc:
500 g darált hús
4 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
1 tk fokhagyma granulátum
1 mk curry por
Só, bors, petrezselyem
Szósz:
5 dl tejszín (vagy kókusztejszín)
20-30 dkg tetszőleges reszelt sajt (vagy növényi – Violife – sajt)
3 ek olvasztott zsír
1 ek keményítő
Tárkony, só bors, curry por
A húst összekeverem a fűszerekkel, zsemlemorzsával és a tojásokkal. Pici gombócokat formázok és a zsírban minden oldalukat pirosra sütöm. Sokat kell kavargatni. Aztán elkészítem a szószt is. A (kókusz)tejszínt lábasba öntöm, fűszerezem és hozzáteszem a reszelt (növényi) sajtot is.
Teljesen simára főzöm, amíg el nem olvad teljesen a sajt benne. Belekeverem a keményítőt, innentől már nem forralom tovább, majd hozzáadom a kész húsgolyókat is.
A spagettit kifőzöm, ezzel tálalom. Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: