Beus konyhája

Húsgombócos spagetti

Hozzávalók:

Húsgombóc:

500 g darált hús

4 ek zsemlemorzsa

2 db tojás

1 tk fokhagyma granulátum

1 mk curry por

Só, bors, petrezselyem

Szósz:

5 dl tejszín (vagy kókusztejszín)

20-30 dkg tetszőleges reszelt sajt (vagy növényi – Violife –  sajt)

3 ek olvasztott zsír

1 ek keményítő

Tárkony, só bors, curry por

 

A húst összekeverem a fűszerekkel, zsemlemorzsával és a tojásokkal. Pici gombócokat formázok és a zsírban minden oldalukat pirosra sütöm. Sokat kell kavargatni. Aztán elkészítem a szószt is. A (kókusz)tejszínt lábasba öntöm, fűszerezem és hozzáteszem a reszelt (növényi) sajtot is.

   

Teljesen simára főzöm, amíg el nem olvad teljesen a sajt benne. Belekeverem a keményítőt, innentől már nem forralom tovább, majd hozzáadom a kész húsgolyókat is.

A spagettit kifőzöm, ezzel tálalom. Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!