Beus konyhája

Kuszkusz felfújt tej-és cukormentesen

Hozzávalók:

3 dl kuszkusz

4,5 dl kókusztej (vagy sima tej)

6 db tojás (M)

3 ek 1:4 édesítőszer (vagy cukor ízlés szerint)

1 tk vanília kivonat

1 dl olvasztott vaj

2 ek tetszés szerinti lekvár (répa, barack, csipkebogyó)

Csipetnyi só

Gyümölcspüré

 

A tejet felforraljuk, a kuszkuszt leforrázzuk vele, letakarva hagyjuk, amíg megdagad, utána kicsit hűtjük.

A tojások sárgáját a vaníliával és a cukorpótlóval (cukorral) habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kuszkuszhoz.

Hozzáadjuk az olvasztott vajat is.

A tojásfehérjéket habbá verjük és kb. 3/4 részét hozzáadjuk a kuszkuszhoz.

Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből, amikor már ilyen színe van.

Megkenjük a tetejét a lekvárral és rátesszük a maradék tojáshabot.

Kb. 3-5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab kicsit színt kap a tetején.

Epret turmixoltam, ebből készítettem egy kevés édesítőszerrel pürét, mellyel tálaltam.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!