Hozzávalók:
3 dl kuszkusz
4,5 dl kókusztej (vagy sima tej)
6 db tojás (M)
3 ek 1:4 édesítőszer (vagy cukor ízlés szerint)
1 tk vanília kivonat
1 dl olvasztott vaj
2 ek tetszés szerinti lekvár (répa, barack, csipkebogyó)
Csipetnyi só
Gyümölcspüré
A tejet felforraljuk, a kuszkuszt leforrázzuk vele, letakarva hagyjuk, amíg megdagad, utána kicsit hűtjük.
A tojások sárgáját a vaníliával és a cukorpótlóval (cukorral) habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kuszkuszhoz.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
A tojásfehérjéket habbá verjük és kb. 3/4 részét hozzáadjuk a kuszkuszhoz.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, amikor már ilyen színe van.
Megkenjük a tetejét a lekvárral és rátesszük a maradék tojáshabot.
Kb. 3-5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab kicsit színt kap a tetején.
Epret turmixoltam, ebből készítettem egy kevés édesítőszerrel pürét, mellyel tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: