Beus konyhája

Epres pite tej-és cukormentesen

Hozzávalók:

Tészta:

400  g tönkölyliszt

1 tk sütőpor

2 ek 1:4 édesítőszer

200 g vaj vagy 150 g zsír

1 db tojás

2-3 ek kókusztej

Csipetnyi só

Töltelék:

500 g eper

1 csapott ek 1:4 édesítőszer

1 tk vanília kivonat

1 csg főzős, cukrozatlan vaníliás pudingpor

A szóráshoz kevés porcukor helyettesítő

 

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A kész tészta 1/3-át folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba.

 

A kint maradt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, vagy nyomkodjuk.

A töltelékhez az epret megmossuk, feldaraboljuk. Hozzákeverjük a vaníliát, az édesítőszert, majd a pudingport is.

Egyenletesen eloszlatjuk a tepsibe tett tésztán, majd a fagyasztóból kivett tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 

 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd porcukor helyettesítővel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!