Beus konyhája

Francia melegszendvics

Hozzávalók 2 db szendvicshez:

4 szelet toast kenyér
Besamel mártás:
25 g vaj
15 g szénhidrát csökkentett liszt
100 ml tej 
só, bors
1 ek mustár
4 szelet sajt
4 szelet sonka
Ennek a szendvicsnek a kibővített változata egy tükörtojással a tetején készül, ebben az esetben 2 db tojás is szükséges hozzávaló.
 
A vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet, majd egy habverővel simára keverem. Fokozatosan adom hozzá a tejet, közben folyamatosan keverem, hogy csomómentes legyen. Sózom, borsozom, belekeverem a mustárt.
 
A kenyérszeleteket kenyérpirítóban megpirítom, sütőpapíros tepsibe teszek 1-1 szeletet egymás mellé.
Megkenem őket a mártással. Erre kerül 2 szelet sonka félbehajtva, majd 1-1 szelet sajt.
 
A másik két kenyérszeletet is megkenem a mártással, a tepsiben lévők tetejére teszem, majd ráteszek még 1-1 szelet sajtot.
 
Bővített szendvics változat esetén mélyedést készítek a szendvics tetejére középen, ebbe ütöm bele a tojásokat.
 
Addig sütöm, míg megpirul a tetején a sajt, vagy megsül a tojás. Zöldségekkel tálalom.
Jó étvágyat!
 
 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!