Beus konyhája

Shakshuka (izraeli lecsó)

Hozzávalók:

2 db piros kaliforniai paprika (vagy kápia)

1 db zöld kaliforniai paprika

1 db sárga kaliforniai paprika

1 db padlizsán

3 db paradicsom

2 közepes fej vöröshagyma

1 db chili paprika

1 ek chiliszósz 

10 dkg fekete olívabogyó

5 db tojás

3 ek olvasztott zsír

2 gerezd fokhagyma

1 ek piros fűszerpaprika

Só, bors, bazsalikom, római kömény, őrölt kömény ízlés szerint.

A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, chili paprikát, chiliszószt. Összeforgatjuk, majd fűszerezzük ízlés szerint.  Lefedjük és addig pároljuk a zöldségeket, amíg a számunkra megfelelő puhaságot eléri. Ha szükséges, adunk hozzá kb. 1 dl vizet.

Hozzáadjuk az olívabogyókat, összekeverjük, majd 5 mélyedést készítünk a zöldségek között, melyekbe beleütünk 1-1 tojást.

Lefedjük, amíg a tojás meg nem fő, friss kenyérrel (pirítóssal) tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!