Beus konyhája

Óriás fahéjas csiga karamellás almával

Hozzávalók a kelt tésztához:

40 dkg liszt

1 csg (7 g) instant élesztő

2 dl langyos tej

1 ek nádcukor

1 mk só

2 tojás

8 dkg könnyen kenhető puha vaj

Fahéjas nádcukor ízlés szerint (1 bögre cukorhoz 2 tk fahéj)

Hozzávalók a töltelékhez:

4-5 db kg alma

17 dkg vaj

10 dkg nádcukor

A kelt tésztát elkészítjük. Én kenyérsütő gépben dagasztom be mindig a tésztát, könnyű dolgom van. 🙂 Kissé átgyúrjuk.

A töltelékhez a nádcukrot felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat is. Ezután, ha a vaj felolvadt és szép egynemű lett a karamellünk, hozzáadjuk a feldarabolt almát is.

     

Összeforgatjuk az almával és sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük.

Ezután elkészítjük a csigát. A kinyújtott tésztánkat megkenjük a vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral.

Ezután csíkokra vágjuk és feltekerjük egy nagy csigává.

Ráültetjük az alma tetejére és 30 percig meleg helyen még kelni hagyjuk.

Ezután 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 45 percig.

Amikor kihűlt, kifordítjuk a formából, így az alma kerül majd a tetejére. Így szeleteljük.

Jó étvágyat! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!