Hozzávalók:
Pite tészta:
45 dkg liszt
8-10 g sütőpor
Csipetnyi só
4 ek nádcukor
20 dkg vaj vagy margarin
3 közepes tojás sárgája
1 nagy ek tejföl
3-4 ek búzadara (szóráshoz a meggy alá)
Töltelék:
1/2 kg meggy
2 dl meggylé
1 csg vaníliás pudingpor
1 ek nádcukor
Fél mk fahéj (el is hagyható)
A töltelékhez a pudingport simára keverjük a meggylével és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a meggyet és együtt felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot is, elkeverjük benne, majd félretesszük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, cukorral, és elmorzsoljuk benne a vajat.
Ezután adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Elvesszük a tészta 1/3-át, ebből lesznek majd a rácsok.
A nagyobbik részét kör alakúra kinyújtjuk, és a kikent formába tesszük úgy, hogy a forma széléhez is hozzányomkodjuk. Beleszórjuk a búzadarát (ez szívja majd fel a nedvességet és így nem ázik el a tészta).
Erre öntjük rá az elkészített meggyet, majd a tetejére rácsokat készítünk a maradék tésztából.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 30 perc alatt.
Jó étvágyat! ☺️
Kommentek