Beus konyhája

Áfonyás babka

Hozzávalók:

Tészta:
500 g liszt (én 200 g zabpehely + 300 tönkölylisztet használtam)
15 g instant élesztő
250 ml tej
120 g olvasztott vaj
2 db tojás + 1 db tojás a kenéshez
1 csapott teáskanál só
2 ek porcukor helyettesítő
Töltelék:
400 g zsírszegény mascarpone
2 ek porcukor helyettesítő
1 tk vanília aroma
ízlés szerint áfonya
 
Kelt tésztát készítünk a hozzávalókból. A töltelékhez a hozzávalókat az áfonya kivételével összekeverjük. Lisztezett felületen kb. 0, 5-1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a töltelékkel.
 
A megkent tésztát megszórjuk az áfonyával és feltekerjük. Ha kész, az egyik felétől hosszában félbevágjuk úgy, hogy az egyik végét ne vágjuk át egészen.
 
Ezután a két szálat összecsavarjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük és lekenjük a felvert tojással.
 
175 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz. Ha kihűlt szeleteljük, tálaljuk.
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!