Beus konyhája

Csokoládés pite (cukor-és tejmentes)

  Hozzávalók:Tészta: 250 g tönkölyliszt 250 g kukoricaliszt 1,5 ek 1:4 édesítőszer 1 tojás 150 ml kókusz tejszín 1 csg sütőpor 150 g zsír (vagy vaj) Töltelék: 100 g magas kakaótartalmú, cukormentes csokoládé 300 ml kókusz-vagy rizstej 3 tojás sárgája 3 tojás fehérje habbá verve 1,5 ek 1:4 édesítőszer 1 ek kukoricaliszt Tetejére porcukor pótló Esetleg banán (Reg-enorban tilos!)     Először a linzertésztát készítjük el. Összegyúrjuk a… Tovább »

Sushi (Maki)

Hozzávalók: 20 dkg sushi rizs 3,5 dl víz 60 ml rizsecet Töltelék (amit most én használtam): Füstölt makrélafilé (lehet lazac is) Japán omlett (a tojást pici sóval és kevés szójaszósszal keverjük ki, majd omlettként megsütjük) 3 db nori lap Wasabi Gyömbér Ízesített szójaszósz A rizst elvileg 7-szer kell megmosni, de akkor jó, amikor már átlátszó… Tovább »

Fehércsokis tejbegríztorta pirosbogyós gyümölcsszósszal és házi karamellöntettel

Hozzávalók 12 szeletes Zila formához: 1 liter tej 40 dkg búzadara 20 dkg vaj 20 dkg nádcukor  1 csomag fehércsokis pudingpor 10 dkg fehércsokoládé  Gyümölcsöntethez: 20 dkg piros bogyósgyümölcs 3 dl almalé 2 ek nádcukor 1 csomag vaníliás pudingpor Karamell: 20 dkg nádcukor 0,5 dl víz  2 dl cukrozatlan sűrített tej A torta alapot előző… Tovább »

Meggyes pite

Hozzávalók: Pite tészta: 45 dkg liszt 8-10 g sütőpor  Csipetnyi só  4 ek nádcukor  20 dkg vaj vagy margarin 3 közepes tojás sárgája 1 nagy ek tejföl  3-4 ek búzadara (szóráshoz a meggy alá) Töltelék: 1/2 kg meggy 2 dl meggylé 1 csg vaníliás pudingpor  1 ek nádcukor  Fél mk fahéj (el is hagyható)  … Tovább »

5 perces túrós süti

Hozzávalók: 50 dkg túró  450 gr tejföl  10 dkg puha vaj 6 tojás  3/4 bögre liszt Bő 1/2 bögre cukor 1 csg sütőpor  A Sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük (ami nálam 24×29 cm-es). Tűpróbáig sütjük, majd kivesszük a tepsiből és porcukorral meghintve tálaljuk. Forrón nehezen szeletelhető, viszont érdemes… Tovább »

Rákóczi túrós torta Zila tortaformában

Hozzávalók a 12 szeletes formához: Piskótalap: 2 tojás  40 g liszt 40 g cukor Linzerlap: 40 g porcukor 80 g vaj 120 g liszt Késhegynyi sütőpor  Túrós töltelék: 500 g túró  100 g nádcukor  1 tojás  50 g búzadara Vanília 1 citrom héja  Hab: 2 tojás fehérje  20 dkg nádcukor  Lekvár a tészták lekenéséhez. A… Tovább »

Vajas csavart kalács

      Hozzávalók: 60 dkg liszt 2 tojás  12 g instant élesztő  3 ek olvasztott vaj 1 ek nádcukor 3 dl langyos tej 1 tk só  10 dkg vaj 1 tojás a lekenéshez A hozzávalókból elkészítjük a kelt tésztát, majd 6 cipóra osztjuk. A vajat 5 adagra elosztjuk, majd a cipókat egyesével kinyújtjuk és… Tovább »

Churros (spanyol fánk)

Hozzávalók: 12 dkg vaj 15 dkg liszt Csipetnyi só 2 db tojás 2,5 dl víz Olaj a sütéshez Fahéjas nádcukor a meghempergetéshez Csokiöntet: 20 dkg csokoládé (én most fehércsokit használtam) 4 dkg vaj 2,5 dl tejszín A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg egynemű lesz és… Tovább »

Sárgabarackos kevert sütemény

Bár most még nincs itt a szezonja, de nagyon finom sütemény. Egy pályázathoz kutattam fel, és eszembe jutott a fahéj és a sárgabarack illata, ahogy belengte a konyhát. A bögrém (mérőpoharam) 2,5 dl-es. Hozzávalók: 2,5 bögre liszt 4 db L-es méretű tojás 3/4 bögre nádcukor 1 csg sütőpor 4 dl tejföl vagy natúr joghurt 3/4 bögre étolaj… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!