Beus konyhája

Sajtos édesburgonya krémleves

Nagyon szeretjük az édesburgonyát, mi felnőttek 🙂 . Én inkább a sárgát szeretem, sokkal finomabb az íze, mint a fehérnek. A kisebbik lányom most ette meg először, és azt mondta, finomra sikerült. Íme a recept: 2 nagy darab édesburgonya 2 dl főzőtejszín Zöldségleves alap 20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint) 2 gerezd összenyomott fokhagyma 1… Tovább »

Tortilla tepsiben sütve

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 500 ml tejszín  250 g reszelt sajt 9 db nagy tortilla Fokhagyma granulátum Taco fűszerkeverék Só A húst csíkokra vágom, majd kevés olajon pirítani kezdem. Ha levet engedett fűszerezem a fűszerkeverékkel, sóval, fokhagymával. Amikor szépen megpirult a hús, hozzáadok 2 dl tejszínt és kb. 10 dkg reszelt sajtot. A kész… Tovább »

Óriás amerikai palacsinta

Hozzávalók 8 adaghoz: 4 csésze liszt (zabpehely- vagy tönkölyliszt) 4 tk sütőpor  4 csésze tej 3 tojás sárgája 3 ek nádcukor (vagy ennek megfelelően édesítőszer) 3/4 csésze olvasztott vaj 3 tojás habbá vert fehérje  Pici só, vanília kivonat, esetleg áfonya ízlés szerint A lisztet összekeverjük a sütőporral, félretesszük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, pici… Tovább »

Töltött burgonya

Hozzávalók: 6 db burgonya 4 db tojás 15 dkg kockázott bacon 5 dkg vaj 20 dkg reszelt sajt ízlés szerint Só, bors, metélőhagyma A megmosott, nagyjából egyforma méretű krumplikat feltesszük héjában főni. Nem főzzük meg teljesen, csak félpuhára. Kissé lehűtjük, megpucoljuk. Levágjuk a tetejüket, belsejükbe kiskanállal lyukat vájunk. Teszünk bele pici vajat, belekanalazzuk a felvert… Tovább »

Császármorzsa (smarni)

Hozzávalók:  4 tojás4 dl tej40 dkg réteslisztCsipetnyi só 1 dl olajÍzlés szerint nádcukor (kb. 10-15 dkg)1 citrom leve és héja  A hozzávalókat csomómentesre keverjük.Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, a masszát beleöntjük, s addig kevergetjük, vagdossuk fakanál segítségével, amíg morzsás állagú lesz. Meggylekvárral tálaltam.  ... Tovább »

Tűzdelt csirkemell

Hozzávalók: 3 db csirkemell filé  10-15 karika házikolbász  Ízlés szerint bacon 25 dkg mascarpone 1,5 dl tejszín  2,5 csésze reszelt sajt vegyesen(én most ezeket használtam: trappista, edami, maasdamer, és egy kevés gorgonzolát is tettem bele) Só, bors, fokhagyma granulátum Ízlés szerint kaliforniai paprika kis szeletekre vágva    A húsokat bevagdosom, sózom, borsozom. Minden irdalásba teszek… Tovább »

Krémsajtos bundában sült csirkemell tükörtojással

Hozzávalók: 6 nagy szelet csirkemell filé 20 dkg tömlős krémsajt 3 db tojás 4 ek liszt 1 dl tej 6 tk parmezánsajt 6 db tükörtojás Só, bors, fokhagyma-granulátum, petrezselyemzöld   A kiklopfolt csirkemell szeleteket sózom, borsozom, állni hagyom. Összekeverem a tojásokat másfél csomag tömlős krémsajttal, liszttel és a tejjel, sűrű palacsintatészta állagúra. Ízlés szerint fűszerezem, majd a… Tovább »

Brownie gyorsan

Hozzávalók: 7 ek liszt 7 ek cukor 7 ek olaj 7 ek tej 2 db tojás  4 ek kakaópor  Pici só, pár csepp vanília kivonat A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben, 180 fokon légkeverésen kb. 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepe kicsit lágy marad. Én most eperöntettel tálaltam, de áfonyalekvárral… Tovább »

Húsgolyós-sajszószos spagetti

Hozzávalók: Húsgolyókhoz: 50 dkg darált hús  1 tojás  1 ek zsemlemorzsa 1 ek mustár  2 ek ketchup Só, bors, őrölt kömény, oregano Szószhoz: 15 dkg enyhén füstölt sonka 1 kis fej vöröshagyma  5 dkg vaj 4 dl tej vagy főzőtejszín (vegyesen) 2 ek liszt 20 dkg reszelt sajt Só, bors A húsgolyók hozzávalóiból egy masszát… Tovább »

Remegős pite

Hozzávalók: 5 db tojás  10 dkg vaj 20 dkg cukor 25 dkg liszt  1 liter tej Vanília kivonat  1 citrom reszelt héja  A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, felolvasztott vajjal, vaníliával és a citromhéjjal. A lisztet és a tejet felváltva adjuk hozzá, hogy csomómentes masszát kapjunk – elég híg lesz, ne aggódjunk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!