Beus konyhája

Lencsesaláta

Hozzávalók: 1 doboz 400 g-os lencsekonzerv 5 db virsli 3 db főtt tojás 1 db nagy fej lilahagyma 5 ek tejföl 3 ek majonéz 1 kk mustár Ízlés szerint só, őrölt bors, petrezselyem A lencséről leöntjük a levét, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felaprított lilahagymát, a felkarikázott virslit és a főtt tojást kockákra vágva. Ezután… Tovább »

Sajtos húsgolyók tepsiben sütve

Hozzávalók: 50 dkg darált hús 1 fej vöröshagyma  1 ek fokhagyma granulátum Só, bors, római kömény ízlés szerint 4 ek zsemlemorzsa  2 egész tojás 20 dkg reszelt sajt 1 ek ketchup 3 ek BBQ szósz Az összes hozzávalót egy masszává keverjük, majd kis golyókra formázva sütőpapíros tepsibe tesszük őket. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük…. Tovább »

Töltött csirkemell rolád

Hozzávalók: 3 db csirkemell filé 20 dkg szeletelt bacon Töltelékhez: 2 db főtt tojás 1 kis fej hagyma  2 szelet tk kenyér  1 egész tojás 15 dkg reszelt sajt Só, bors A húst felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a tojást összetörjük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, a hússzeletekre kenjük, felgöngyöljük. Egyenként betekerjük a roládokat… Tovább »

Édesburgonya főzelék

Hozzávalók: 2 db nagyobb édesburgonya (kb. fél kg) 3 dl tejszín 1 ek liszt 2 ek méz 1 mk kakukkfű Só, bors, fokhagyma granulátum.   A burgonyát kockára vágjuk, és annyi vízben, hogy jó félig ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket. Hamar megfő, ne főzzük szét! A tejszínt a liszttel elkeverjük, behabarjuk vele a megfőtt… Tovább »

Rántott csirkemellnyárs sült burgonyával és sajtos mártogatóssal

Nagyon egyszerű, mégis mutatós és nem a megszokott étel kerülhet az asztalra. A csirkemell filékből csíkokat vágunk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fokhagyma granulátummal. A bambusznyársakat félbevágjuk, 5 percig hideg vízbe áztatjuk a szálkásodás elkerülése miatt, majd felhúzzuk rá a csirkemell darabokat. Panírozzuk liszt, tojás, zsemlemorzsa keverékébe és forró olajban kisütjük. Kockára sült burgonyával és sajtmártogatóssal tálaljuk…. Tovább »

Sajtos mártogatós

Hozzávalók: 3 x 10 dkg különböző sajt (amilyet szeretünk, én edami, mozzarella, füstölt trappista sajtokat használtam) 2,5 dl 22 %-os tejszín Só, bors, petrezselyemzöld és fokhagyma granulátum ízlés szerint   Késes aprítógépbe tesszük az előzőleg kis kockákra vágott sajtokat a többi hozzávalóval együtt. Összeaprítjuk, mártogatósként húsok és zöldségek mellé tálaljuk. Jó étvágyat!... Tovább »

Brownie

Nem volt itthon sütőpapír, így most muffin formát kapott. Hozzávalók: 2 dl viz 22 dkg vaj 4 ek kakaópor 25 dkg liszt 18 dkg nádcukor 0,5 el szódabikarbóna 2 egész tojas 1 dl tejföl  Kevés vanília aroma   A vizet a vajjal és kakaóporral felforraljuk. Ha elolvadt a vaj, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot,… Tovább »

Pizzás kiflik

Hozzávalók: Pizzatésztához: 50 dkg liszt (vegyesen sima és tk lisztet használtam) 1 csg instant élesztő 2,5 dl langyos viz 1 tk oregano 1 tk cukor 1 kk só 1 dl olaj Töltelékhez használtam: 1,5 dl tejföl 1 mk fokhagyma granulátum pici só, Sajtdarabok ízlés szerint, Paprikás szalámi és sonka ízlés szerint.   A hozzávalókból tésztát… Tovább »

Pizzakrém szószos tészta

Hozzávalók: 1 nagy tubus pizzakrém 1 ek olaj 1 fej vöröshagyma 2 ek méz 4 dl tejszín 1 ek tejföl  500 gr kifőzött tészta  250 gr reszelt sajt Tetejére ízlés szerint parmezán és petrezselyemzöld Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a mézet, rányomjuk a pizzakrémet és együtt pároljuk kicsit.  Hozzadjuk a tejszínt, majd… Tovább »

Shakshuka (izraeli lecsó)

Hozzávalók: 2 db piros kaliforniai paprika (vagy kápia) 1 db zöld kaliforniai paprika 1 db sárga kaliforniai paprika 1 db padlizsán 3 db paradicsom 2 közepes fej vöröshagyma 1 db chili paprika 1 ek chiliszósz  10 dkg fekete olívabogyó 5 db tojás 3 ek olvasztott zsír 2 gerezd fokhagyma 1 ek piros fűszerpaprika Só, bors, bazsalikom, római… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!