Beus konyhája

Lángos

Ebben a lángosban az a nagyszerű, hogy egyszerre dupla adagot is készíthetünk, így a hűtőben is tárolhatjuk. Ha vendégek érkeznek, vagy gyorsan vacsorát szeretnénk, csak elővesszük, kisütjük… Akár tölthetjük is, ha kedvünk van hozzá, kolbásszal, zsírjára sütött szalonnával, hagymával, bolognai szósszal… Én fokhagymásan, tejföllel és sajttal kínáltam. Én kenyérsütőben dagasztom be, tehát még ezzel sem… Tovább »

Darált hússal töltött cannelloni tejszínes-sajtos mártásban

  Már régóta ki szerettem volna próbálni ezt a tésztafajtát, most jött el az ideje.  Volt egy elképzelésem, keresgéltem recepteket, de pont olyat nem találtam, amilyet szerettem volna. Ezért megalkottam a saját – úgy tűnik egész jól bevált – változatomat. Ez most laktózmentes változatban készült. Hozzávalók: 1 csomag cannelloni (250 g) 500 g darált hús… Tovább »

Kolbászos krumpligombóc leves

Hozzávalók Fél kg krumpli, 1 tojás, só, Liszt, amennyit felvesz, sárgarépa, zöldségek, 1 kisebb szál füstölt kolbász. A krumplit feltesszük főni. Ha megfőtt leszűrjük, a levet bezöldségeljük, tehetünk bele zöldségleves kockát is. A gombóchoz krumplit összetörjük villával, hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, összegyúrjuk. Amikor a zöldségek a levesben megfőttek, “belegolyózzuk” a gombócokat. Mindegyik… Tovább »

GRISSINI

Gyorsan elkészül, nagyon jó vendégváró, főleg, ha nincs időnk tésztát készíteni, bolti félkészből is elkészíthető. Hozzávalók: Pizzatészta: 50 dkg liszt 1 csg instant élesztő 1 púpos tk só 1 tk nádcukor 2,5 dl langyos víz 1 dl olaj Oregano Töltelék: Ízlés szerint – de bőven – min. 3 féle sajt (edami, mozzarella,cheddar,ementali) Olajbogyó ízlés szerint… Tovább »

Meggyes-babapiskótás torta

Egy igazán hatalmas kalóriabomba! Nagyon finom, de nem éppen fogyókúrás. 🙂 Hozzávalók: 250 g babapiskóta 10 g zselatin,(vagy 2 csomag zselatin fix) 170 g vaj 170 g cukor 300 g tejföl 300 g joghurt 300 ml tejszín 1 nagy üveg (680 gr-os) meggybefőtt Szirup: 200 ml tej 2-3 evőkanál cukor Díszítés: cukor, meggy, csoki 2-3… Tovább »

Málnakrémes vajas piskóta

Nem igazán szoktam vajas piskótát készíteni, ez volt az első próbálkozásom és sikerült. Alapjában véve nem lehet annyira kiszárítani, mint a sima piskótát, még, ha a sütő miatt ki is száradna. Hozzávalók: Vajas piskótához: 6 db tojás; 6 evőkanál nádcukor; 6 evőkanál liszt; 12 g sütőpor; 10 dkg vaj;  Krémhez: 2 dl habtejszín; 250 g Mascarpone krémsajt; 4 evőkanál nádcukor; Ízlés szerint málna (de akár más gyümölcs is lehet) Vajas… Tovább »

Beus konyhája – egy kis ízelítő

A videókra kattintva láthattok pár videót a Beus konyhája Facebook oldalán található fotókból, elkészített receptekből. Bea konyhájahttps://www.facebook.com/beakonyhaja/Ha nem tudod mit főzz, segítek!Látogass el a konyhámba! 🙂Közzétette: Beus konyhája – 2016. május 18. Közzétette: Beus konyhája – 2017. december 22. Közzétette: Beus konyhája – 2017. június 17. https://www.facebook.com/beakonyhaja/Közzétette: Beus konyhája – 2016. május 3.... Tovább »

Epres-nektarinos crumble vaníliafagyival

Mert nem lehet megunni.Főleg melegben, egy kis vanília fagyival  Nagyon szeretjük, és ez az adag vacsorára (vagy helyette?) készült, így eleve másfélszeres mennyiséget vettem mindenből, mint ami itt le van írva. Ez most kicsit gyümölcsösebb lett, mint amilyennek lennie kell, de ez így volt jó. 🙂  HOZZÁVALÓK:30 dkg eper, 4 szem nektarin Tészta:200 g liszt15… Tovább »

Cseresznyeragus pite

Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 2 ek tejföl 1 csipet só 2 ek nádcukor A cseresznyeraguhoz: Vanília kivonat 1 mk fahéj 5 ek  nádcukor Fél kg kimagozott cseresznye 1 cs vaníliás pudingpor Fél csg dzsemfix   A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe teszem, amíg elkészül a ragu. A cseresznyét a nádcukorral, és a fűszerekkel felteszem főni,  a pudingport és… Tovább »

Aranykönyv díj – 2. helyezett

Best Of Magyarország Tavaly – 2017-ben – adta ki a Kossuth Kiadó, 12.000 receptből választották ki a legnépszerűbbeket, többek között az enyémet is.  Decemberben Budapesten, az Örkény István könyvesboltban volt a bemutatója, melyen nekem is volt szerencsém ott lenni. Egyszerű, mindennap elkészíthető recepteket tartalmaz, bátran ajánlom kezdőknek is. https://www.book24.hu/konyv/best-of-magyarorszag  ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!