Gyorsan elkészül, nagyon jó vendégváró, főleg, ha nincs időnk tésztát készíteni, bolti félkészből is elkészíthető.
Hozzávalók:
Pizzatészta:
Töltelék:
Az elkészült pizzatésztát kétfelé veszem, mindegyiket téglalap alakúra vékonyan kinyújtom. Az egyiket félreteszem, két tepsiben fogom megsütni őket.
A kinyújtott tészta egyik felét bőven megszórom a reszelt sajtokkal, rátépkedem a mozzarellát is, majd megszórom bazsalikommal.
Lehet rá szeletelt olajbogyót tenni, vagy nagyon vékonyra szeletelt nyers füstölt sonkát is.
Ha megvan a töltelék, ráhajtom a tészta másik felét, a széleket összenyomkodom, behajtogatom. Ezután tepsibe teszem, megkenem fokhagymás vajjal, megszoeom a reszelt sajtkeverékkel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm.
A tészta másik felét ugyanígy készítem el. Fűszeres paradicsompürével tálalom.
Gyorsan elkészül, nagyon jó vendégváró, főleg, ha nincs időnk tésztát készíteni, bolti félkészből is elkészíthető
Jó étvágyat kívánok hozzá!