GRISSINI

Gyorsan elkészül, nagyon jó vendégváró, főleg, ha nincs időnk tésztát készíteni, bolti félkészből is elkészíthető.

Hozzávalók:

Pizzatészta:

Töltelék:

Az elkészült pizzatésztát kétfelé veszem, mindegyiket téglalap alakúra vékonyan kinyújtom. Az egyiket félreteszem, két tepsiben fogom megsütni őket.

A kinyújtott tészta egyik felét bőven megszórom a reszelt sajtokkal, rátépkedem a mozzarellát is, majd megszórom bazsalikommal.

Lehet rá szeletelt olajbogyót tenni, vagy nagyon vékonyra szeletelt nyers füstölt sonkát is.

Ha megvan a töltelék, ráhajtom a tészta másik felét, a széleket összenyomkodom, behajtogatom. Ezután tepsibe teszem, megkenem fokhagymás vajjal, megszoeom a reszelt sajtkeverékkel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm.

A tészta másik felét ugyanígy készítem el. Fűszeres paradicsompürével tálalom.

Gyorsan elkészül, nagyon jó vendégváró, főleg, ha nincs időnk tésztát készíteni, bolti félkészből is elkészíthető

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »