Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
50 dkg darált hús
1 tojás
1 ek zsemlemorzsa
1 ek mustár
2 ek ketchup
Só, bors, őrölt kömény, oregano
Szószhoz:
15 dkg enyhén füstölt sonka
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj
4 dl tej vagy főzőtejszín (vegyesen)
2 ek liszt
20 dkg reszelt sajt
Só, bors
A húsgolyók hozzávalóiból egy masszát készítünk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük őket.
A maradék olajon megpirítjuk a sonkát, hozzáadjuk a vöröshagymát majd a kevéske vajat. Lisztet szórunk rá, felengedjük a tejjel, beletesszük a sajtot is, fűszerezzük.
Amikor a sajt már felolvadt, belekeverjük a kisült húsgombócokat, spagettivel találjuk.
Jó étvágyat!