Remegős pite

Hozzávalók:

5 db tojás 

10 dkg vaj

20 dkg cukor

25 dkg liszt 

1 liter tej

Vanília kivonat 

1 citrom reszelt héja 

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgáját habosra keverjük a cukorral, felolvasztott vajjal, vaníliával és a citromhéjjal.

A lisztet és a tejet felváltva adjuk hozzá, hogy csomómentes masszát kapjunk – elég híg lesz, ne aggódjunk miatta.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a híg masszához.

Kivajazott- lisztezett tepsibe öntjük, 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Nagyon szép, 3 rétegű süteményünk lesz, aminek az alsó része a tejespitéhez hasonlít, a közepe vanília krémes, a teteje pedig piskótaszerű. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, és egyszerű elkészíteni.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »