Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg vaj
20 dkg cukor
25 dkg liszt
1 liter tej
Vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, felolvasztott vajjal, vaníliával és a citromhéjjal.
A lisztet és a tejet felváltva adjuk hozzá, hogy csomómentes masszát kapjunk – elég híg lesz, ne aggódjunk miatta.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a híg masszához.
Kivajazott- lisztezett tepsibe öntjük, 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Nagyon szép, 3 rétegű süteményünk lesz, aminek az alsó része a tejespitéhez hasonlít, a közepe vanília krémes, a teteje pedig piskótaszerű. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, és egyszerű elkészíteni.
Jó étvágyat!