Hozzávalók:
6 nagy szelet csirkemell filé
20 dkg tömlős krémsajt
3 db tojás
4 ek liszt
1 dl tej
6 tk parmezánsajt
6 db tükörtojás
Só, bors, fokhagyma-granulátum, petrezselyemzöld
A kiklopfolt csirkemell szeleteket sózom, borsozom, állni hagyom. Összekeverem a tojásokat másfél csomag tömlős krémsajttal, liszttel és a tejjel, sűrű palacsintatészta állagúra. Ízlés szerint fűszerezem, majd a lisztbe mártott hússzeleteket beleforgatom.
Bő, forró olajban szép aranybarnára sütöm őket.
Tepsibe sorakoztatom a husikat, bőven megszórom a parmezánnal.
Ezután mindegyikre ráhelyezem az előre megsütött tükörtojást (aki úgy szereti, az lágyabbra is készítheti). A maradék fél tömlős sajtot még rákenem a tojások tetejére, majd betolom a sütőbe pár percre, míg kicsit összesülnek.
Hasábburgonyával tálaltam, petrezselyemmel megszórva.
Jó étvágyat kívánok!