Krémsajtos bundában sült csirkemell tükörtojással

Hozzávalók:

6 nagy szelet csirkemell filé

20 dkg tömlős krémsajt

3 db tojás

4 ek liszt

1 dl tej

6 tk parmezánsajt

6 db tükörtojás

Só, bors, fokhagyma-granulátum, petrezselyemzöld

A kiklopfolt csirkemell szeleteket sózom, borsozom, állni hagyom. Összekeverem a tojásokat másfél csomag tömlős krémsajttal, liszttel és a tejjel, sűrű palacsintatészta állagúra. Ízlés szerint fűszerezem, majd a lisztbe mártott hússzeleteket beleforgatom.

Bő, forró olajban szép aranybarnára sütöm őket.

Tepsibe sorakoztatom a husikat, bőven megszórom a parmezánnal.

Ezután mindegyikre ráhelyezem az előre megsütött tükörtojást (aki úgy szereti, az lágyabbra is készítheti). A maradék fél tömlős sajtot még rákenem a tojások tetejére, majd betolom a sütőbe pár percre, míg kicsit összesülnek.

Hasábburgonyával tálaltam, petrezselyemmel megszórva.

Jó étvágyat kívánok!

Tovább a blogra »