Nagyon szeretjük az édesburgonyát, mi felnőttek 🙂 . Én inkább a sárgát szeretem, sokkal finomabb az íze, mint a fehérnek. A kisebbik lányom most ette meg először, és azt mondta, finomra sikerült.
Íme a recept:
2 nagy darab édesburgonya
2 dl főzőtejszín
Zöldségleves alap
20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)
2 gerezd összenyomott fokhagyma
1 kis fej aprított vöröshagyma
Só, bors, petrezselyemzöld
A burgonyát felkockázzuk, majd feltesszük főni annyi zöldségleves alapban, amennyi jól ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket is.
Nem kell sokat főni az édesburgonyának, elég hamar megpuhul.
Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pépesítjük.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt és ha szükséges, utána ízesítjük.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot is és az egészet jól összeforraljuk, míg a sajt el nem olvad benne.
Tálaláskor tetejét megszórhatjuk reszelt parmezánnal (ez most nekem elmaradt), nagyon finom ízt ad neki.
Én most fokhagymás és szarvasgombás olívaolajjal tálaltam és pár csepp tejszínnel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!