Bár most még nincs itt a szezonja, de nagyon finom sütemény. Egy pályázathoz kutattam fel, és eszembe jutott a fahéj és a sárgabarack illata, ahogy belengte a konyhát. A bögrém (mérőpoharam) 2,5 dl-es.
Hozzávalók:
2,5 bögre liszt
4 db L-es méretű tojás
3/4 bögre nádcukor
1 csg sütőpor
4 dl tejföl vagy natúr joghurt
3/4 bögre étolaj
Tetejére:
Kb. 60 dkg sárgabarack (hámozva)
Fahéjas barnacukor
Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetején eloszlatjuk a barackot és bőven megszórjuk a fahéjas cukorral.
200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (fél óra biztosan kell neki).
Amikor kihűlt, felszeleteljük. Jó étvágyat! 🙂