Hozzávalók a 12 szeletes formához:
Piskótalap:
2 tojás
40 g liszt
40 g cukor
Linzerlap:
40 g porcukor
80 g vaj
120 g liszt
Késhegynyi sütőpor
Túrós töltelék:
500 g túró
100 g nádcukor
1 tojás
50 g búzadara
Vanília
1 citrom héja
Hab:
2 tojás fehérje
20 dkg nádcukor
Lekvár a tészták lekenéséhez.
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sárgáját, és a lisztet is lassan hozzákeverjük.
A karikát lefújjuk formaleválasztóval, sütőpapíros sütőlemezre tesszük és belesimítjuk a masszát, majd 210 fokos előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.
A linzer tésztát összegyúrjuk, majd hasonlóképpen megsütjük, mint a piskótát.
A megsült linzert megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a piskótát, amit szintén megkenünk. Én most házi barack és bodzalekvárt használtam vegyesen.
A töltelékhez a túrót összetörjük, a többi hozzávalót is belekeverjük.
Ezután beletöltjük a formaleválasztóval lefújt szilikonformába. Jó alaposan tömörítjük, ne maradjanak hézagok.
200 fokos előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A lekent tésztalapokat a lekváros felével lefelé a kisült túrós részre helyezzük, majd az egészet megfordítjuk és levesszük a szilikont.
Az üregeket töltsük apróra vágott barackkal és lekvárral. Én itt is vegyesen használtam a lekvárokat.
A habnak gőz felett felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd habzsákból a résekbe nyomjuk, ügyelve arra, hogy a szeletek látszódjanak.
10 percre visszatesszük még a 170 fokos sütőbe, míg szépen megpirul a hab rajta.
Ezután szeleteljük. Jó étvágyat!