Meggyes pite

Hozzávalók:

Pite tészta:

45 dkg liszt

8-10 g sütőpor 

Csipetnyi só 

4 ek nádcukor 

20 dkg vaj vagy margarin

3 közepes tojás sárgája

1 nagy ek tejföl 

3-4 ek búzadara (szóráshoz a meggy alá)

Töltelék:

1/2 kg meggy

2 dl meggylé

1 csg vaníliás pudingpor 

1 ek nádcukor 

Fél mk fahéj (el is hagyható)

 

A töltelékhez a pudingport simára keverjük a meggylével és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a meggyet és együtt felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot is, elkeverjük benne, majd félretesszük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, cukorral, és elmorzsoljuk benne a vajat.

Ezután adjuk hozzá a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Elvesszük a tészta 1/3-át, ebből lesznek majd a rácsok.

A nagyobbik részét kör alakúra kinyújtjuk, és a kikent formába tesszük úgy, hogy a forma széléhez is hozzányomkodjuk. Beleszórjuk a búzadarát (ez szívja majd fel a nedvességet és így nem ázik el a tészta).

Erre öntjük rá az elkészített meggyet, majd a tetejére rácsokat készítünk a maradék tésztából.

 

  

180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük, kb. 30 perc alatt.

Jó étvágyat! ☺️

Tovább a blogra »