Meggyes-túrós sütemény (szénhidrát csökkentett változat)
Hozzávalók:
500 g krémes állagú túró
6 db M-es tojás
300 g tejföl
100 g zabpehelyliszt
30-40 g DW 1:4 édesítőszer
100 g vaj (olvasztva)
12 g sütőpor
Ízlés szerint reszelt citromhéj
Ízlés szerint magozott meggy
Az összes hozzávalót összekeverem a meggy kivételével. Robotgéppel dolgoztam, egy elég híg masszát kell, hogy kapjunk.
Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát, tetejét meggyel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30-40 percig sütjük.
Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük fel. Nagyon puha, hiszen alig tartalmaz lisztet, ha még meleg, nem lehet szépen szeletelni.
Jó étvágyat!